Tekst & taalcoaching

Time flies..

Tumblr_llf91j1ggl1qitfnoo1_500_large

www.weheartit.com

Hallo, mag ik ondertussen ook nog even ademhalen?

… Ken je dat gevoel, dat de tijd zo snel gaat dat je het amper kunt bijhouden? De laatste paar maanden zijn zo gigantisch snel voorbij gevlogen, dat ik me er momenteel iedere dag aan moet herinneren bij welke datum we nou weer zijn aanbeland. Wat betreft mijn studie rest zich slechts nog een altijd leuke tentamenperiode, waarna het tweede jaar er ook alweer op zit. Daarna breekt langzamerhand de zomer aan; eentje met leuke vakanties in het vooruitzicht en bovendien de zomer waarin ik twintig word! Jeetje, wat word ik oud. Hoe snel alles ook gaat, toch probeer ik mezelf iedere dag even bewust stil te laten staan bij de tijd. Soms gebeurt er zoveel dat je er maar de helft van meekrijgt en negen van de tien keer is dat gewoon zonde.

Nu mijn broertje midden in zijn eindexamens zit, word ik weer even herinnerd aan mijn eindexamenperiode, welke inmiddels dus alweer twee jaar geleden heeft plaatsgevonden! Nog zie ik mezelf zitten op de dag van de uitslag, met klamme handjes op de bank en om de minuut op de klok kijkend. Wat een aanstelster! Nu kan ik alleen maar ontzettend blij zijn dat ik destijds mijn diploma heb behaald, dat ik daarna zo’n leuke studie kon gaan doen en, boven alles, dat mijn broertje dit jaar ook glansrijk slaagt! Voor mij geldt de komende weken: nog even bikkelen en daarna genieten van een best lange zomer, om vervolgens in september van start te gaan met het laatste bachelorjaar van mijn studie en natuurlijk de praktijkstudie Journalistiek!

Plannen genoeg dus… maar hoeveel je er ook hebt, vergeet echter niet dat je vandaag leeft en dat je weer van iedere dag zoveel mogelijk moet genieten!

Wat zijn jouw plannen voor de zomer?

3 Responses to Time flies..

  • De tijd vliegt zeker. Ook ik zit midden in m’n eindexamens, terwijl ik het moment dat ik als bruggertje voor het eerst de enorme school binnen kwam wandelen nog herinner als de dag van gisteren.

    Mijn vakantie begint woensdag 1 juni na mijn laatste examen Spaans. Dan ga ik even genieten van mijn vrijheid, veel werken om geld te verdienen voor volgend jaar en wachten tot mijn vriend weer terugkomt uit Spanje en dan samen veel leuke dingen doen. =)

    En natuurlijk verhuizen naar Groningen voor m’n nieuwe studie, keiweek, de lokale feestweek en ik wilde misschien ook nog een weekendje Londen of Parijs doen.

  • Ja, de tijd lijkt steeds sneller te gaan! Ik ga twee weken naar Engeland, twee weken naar Frankrijk en een paar dagen naar Parijs. En voor de rest heel veel lezen en schrijven en afspreken!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>