Tekst & taalcoaching

De ontmoeting

Follow my blog with Bloglovin
In februari 2014 hielden mijn moeder en ik samen een duo-expositie. Zij exposeerde een aantal schilderijen met als thema ‘Wereldvrouwen’, waarin de vrouw en al haar diverse rollen in de maatschappij centraal staan. Bij elk schilderij schreef ik een gedicht, dat de onderliggende betekenis van het schilderij verder diende te ‘illustreren’. De combinatie van het schilderij en het gedicht zouden voor een optimale beleving zorgen. De expositie werd een groot succes. En bovendien een hele bijzondere ervaring. Het was de eerste keer dat ik mijn poëtische werk aan publiek toonde. Dat was best spannend, maar het is heel goed uitgepakt.

Afbeeldingen van de schilderijen bundelden we samen met de gedichten in een boekje met de gelijknamige titel ‘Wereldvrouwen’, dat voor de liefhebbers te koop is. Hieronder is een eerste gedicht uit deze bundel afgebeeld, genaamd ‘De ontmoeting‘. Het is geschreven vanuit de belevenis van mijn moeder en het gaat dan ook over een droom van mijn moeder, waarin mijn oma (die al geruime tijd niet meer onder ons is) mijn broertjes en mij ontmoet. Mijn broertjes heeft ze helaas nooit gekend.

De ontmoeting
The meeting

Een ontmoeting, niet de eerste
En niet de laatste
Een moment waarvan ik droomde
En zal blijven dromen
Jij bent het, jij was het
Met open armen ontvang je mijn kinderen
Zoals je altijd hebt gedaan
Jaren verstrijken en toch staat de tijd stil
Ouder worden zal je niet meer, alleen in onze harten
Een glimlach vol liefde
Werp jij ons toe
Je ogen vol blijdschap
Als je blik de mijne vangt
Het is weer zoals het was
Maar zoals het nooit meer zal zijn
Het waarom raakt even op de achtergrond
Jij bent hier bij ons
Want dat is waar je hoort
Ik heb je nooit uit het oog verloren
Uit mijn hart ben je nooit weg geweest
Ik heb je weer ontmoet
En ik zal bij je blijven

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>