Tekst & taalcoaching

Studente af!

Keep Calm And ...En dan wandel je ineens voor de laatste keer de universiteit uit! Dat is me toch een rare gewaarwording. Ik had een ontzettend dubbel gevoel toen ik vorige maand mijn masterdiploma in ontvangst mocht nemen. Enerzijds: hoezee! Want ik had al m’n vakken gehaald en die ellendige scriptie eindelijk af (en hij was goedgekeurd!), maar anderzijds: daar sta je dan. Nooit meer college, nooit meer tussenuren slijten in het gezellige Leiden. Dat is misschien wel erg dramatisch, maar zo voelde het wel even. Wat heb ik genoten van de vier jaar die ik in Leiden heb doorgebracht, en vooral: wat zijn ze voorbijgevlogen! Ik zal er echt altijd met plezier op terugkijken.

Bij deze doe ik meteen een oproep aan alle studenten: geniet alsjeblieft van je studententijd, want hij is om voor je er erg in hebt! De langstudeerders onder ons hoeven zich iets minder aangesproken te voelen. Maar wat is het toch een lekker gevoel om je naam daar in dat zweetkamertje op die muur te krassen. Zó over een zestal andere namen heen, want denk maar niet dat ze een plekje voor je hebben overgelaten.

En wat spook je nu dan uit? Inmiddels kan ik de vraag die ik mezelf tijdens mijn studie zo vaak stelde (namelijk: waar kom ik in godsnaam terecht als ik afgestudeerd ben?) beantwoorden: ik ben namelijk alweer een tijdje (heel eerlijk gezegd, al sinds begin juli) vrijwel fulltime aan het werk bij een makelaardij in Den Haag en ik heb het er onwijs naar mijn zin! Het is erg gevarieerd werk, niet alles sluit even goed aan op mijn studie maar ik mag absoluut niet klagen want ik leer er echt ontzettend veel. Ik merk nu meer dan ooit hoe theoretisch een universitaire studie is en hoe dankbaar je mag zijn als er een stage bij je studie inbegrepen zit. Nóg een oproep voor huidige studenten: mag je stage lopen? GRIJP DIE KANS! Zo.

Toen ik er net kwam werken, voelde ik me op zijn zachtst gezegd praktisch gehandicapt. Al die makkelijke praktische en administratieve foefjes en trucjes die het werken op een kantoor makkelijker maken, moest ik nog leren. Maar al doende leert men en inmiddels gaat het een stuk beter! Ik ben nog iedere dag onwijs dankbaar dat ik hier mag werken. Zo zie je maar!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>