Tekst & taalcoaching

Gelukskoekje – Ann Mah

Hartverwarmende roman over een jonge vrouw die New York verruilt voor het hippe Beijing, op zoek naar haar roots én het lekkerste eten!

GelukskoekjeIn tijden van stress dient tijd gemaakt te worden voor ontspanning. Dat is niet altijd even makkelijk. Hoewel strakke planningen het niet altijd toestaan, dwing ik mezelf toch om zo en nu dan even met een boek op de bank te gaan zitten. En dat helpt altijd.

In de bibliotheek stuitte ik op de vrolijke omslag van het boek Gelukskoekje van Ann Mah. Het bleek een verhaal te zijn over een Amerikaanse journaliste van Chinese origine, die door een foutje haar carrière bij de redactie van een vooraanstaand Amerikaans blad in duigen zag vallen. Nadat ze een poosje in de put had gezeten, besloot ze dat het tijd werd voor een nieuwe start. Ze vertrok naar China, het land waar haar ouders vandaan kwamen.

Hoewel ze er erg Chinees uitziet, is ze er niet geboren en spreekt ze maar enkele woordjes Mandarijn. Tijdens het solliciteren naar baantjes bij Chinese bladen, blijkt dit erg lastig. Zou het haar lukken om een nieuwe carrière op te bouwen in China? Het land waar iedereen haar ziet als gelijke, terwijl voor haar de enige gelijkenissen haar uiterlijk en haar liefde voor Chinees eten zijn?

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>