words of a dreamer

Kind van sneeuw – Eowyn Ivey

“Kind van sneeuw” van Eowyn Ivey: mijn laatst gelezen boek. Een tijd geleden liep ik uit nieuwsgierigheid een boekwinkel binnen en mijn oog viel op dit boek. Ik deed wat ik altijd doe als een boek mij aantrekt: Ik bekijk de voorkant, lees de achterkant en de eerste pagina. Ik stuurde meteen een berichtje naar mijn moeder: ik wist wat ik voor Sinterklaas wilde hebben!

Het verhaal gaat over een ouder echtpaar dat jaren geleden het stadse leven heeft verlaten voor een koud, moeilijk maar magisch bestaan in Alaska. Met zijn tweeën in een blokhut, kilometers verwijderd van hun naaste buren en nog veel meer kilometers verwijderd van de dichtstbijzijnde winkel. Maar ze leiden er een gelukkig leven. Op één ding na: nadat ze tien jaar geleden een miskraam hadden gekregen, is er daarna helaas nooit meer een kind gekomen. Een droom die nooit is verwezenlijkt. Op een dag, wanneer het sneeuwt, maken ze van de net gevallen sneeuw een sneeuwpop. Het wordt een meisje, compleet met muts en sjaal. De volgende ochtend is de sneeuwpop gesmolten. Er lopen voetsporen van de plek waar de sneeuwpop stond naar het bos. Maar geen voetstappen die naar de plek toelopen..

Een tijdje later ziet het stel telkens een klein, blond meisje rondrennen. Met hun sjaal om en hun muts op. Het meisje komt steeds weer terug. Na een tijdje weet het echtpaar dat het meisje een belangrijk deel gaat uitmaken van hun leven..

“Kind van sneeuw” is een aangrijpend en magisch verhaal, met soms iets bovennatuurlijks erin verweven. Een echtpaar krijgt op een wonderbaarlijke manier de kans om toch nog van hun kinderwens te genieten. Liefde, geloven en hopen staan centraal. Laat je ook meeslepen!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>