Tekst & taalcoaching

Ieder einde is een nieuw begin

Al een tijdje was ik het van plan, maar toch kwam het er steeds niet van. Uiteindelijk zorgde Laura van Dreamette ervoor dat ik me er toch weer aan waagde. We hebben allebei al een heel tijdje niet geblogt, om dezelfde, maar ook om verschillende redenen. Het jaar 2012 is nog niet eens op de helft, maar zij heeft al een behoorlijk heftige tijd achter de rug. Bij deze wil ik haar zeggen, de rest van het jaar wordt het alleen maar beter!

De afgelopen weken waren weken van laatste colleges, laatste tentamens en laatste papers. Daarbij hoort natuurlijk ook de bachelorscriptie, die me de komende tijd nog wel even bezig zal houden. Maar ook daaraan komt, als het goed is, uiteindelijk een eind en daarna kan ik gaan genieten van een vakantie in Italië. Want daar is het gelukkig wél zomer.

Het einde van mijn bachelor luidt natuurlijk ook weer een nieuw begin in. Het heeft wat tijd en frustratie gekost, maar we zijn eruit: uiteindelijk wordt het toch niet de master Journalistiek en Media in Rotterdam, maar de master Neerlandistiek met als specialisatiethema ‘De sturende kracht van taal’, in Leiden. Weer een nieuwe uitdaging: nieuwe vakken, nieuwe colleges, nieuwe docenten, maar wél dezelfde universiteit en dezelfde stad. Ik ben nog niet eens echt afgestudeerd, maar ik heb nu alweer zin om te beginnen!

576597_409981115709835_1791399968_n_large

Afbeelding van www.weheartit.com

Het is nog even aanpoten, maar dan worden er weer wat hoofdstukken afgesloten en nieuwe geopend. Een hoop nieuwe plannen staan te wachten om te worden uitgevoerd: leuke, serieuze en ambitieuze. Tijden veranderen, je krijgt meer verantwoordelijkheden, je neemt beslissingen en risico’s. Dingen gebeuren zonder dat je er iets aan kunt doen, maar het is wel aan jou om te bepalen wat je ermee doet of  wat je ervan maakt.

4 Responses to Ieder einde is een nieuw begin

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>