Tekst & taalcoaching

Ciao Bella – Penelope Green

Penelope Green is eind twintig en staat voor de keuze: óf een keurig bestaan en een huis, een man en een kind, óf het avontuur, het onbekende. Ze kiest voor het laatste en boekt een enkele reis naar Rome. Langzaam maar zeker raakt ze vertrouwd met de stad en haar bewoners, maakt ze vrienden, vindt ze een baan in een café en wordt ze verliefd…

Penelope Green woonde in Sydney voor zij naar Rome vertrok. Ze werkt nu in deze stad en schrijft columns voor onder andere de Corriere Della Sera, Marie Claire en Harper’s Bazaar.

Kortom: deze vrouw is voor mij een voorbeeld. Dit autobiografische verhaal is erg herkenbaar, wat betreft het reislustige aspect en de drang naar het nieuwe, onbekende en avontuurlijke. Ciao Bella is een heerlijk verhaal dat heel gemakkelijk weg leest en waarin ook nog eens reistips verstopt zitten. Je maakt stukje bij beetje kennis met de Italianen en het Italiaanse leven, wat lang niet altijd even makkelijk blijkt te zijn.

Penelope zette een gewaagde stap door naar Italië te verhuizen zonder echt duidelijke plannen te hebben, waardoor er eenmaal in Italië een heel nieuw leven moest worden opgebouwd. Nieuwe vrienden, een nieuw onderkomen, een nieuwe baan en vooral: een nieuwe taal. Ze wil niets liever dan zo snel mogelijk Italiaans leren (ik herken de drang) maar dat gaat natuurlijk niet zo één, twee, drie. Daarvoor is een hele hoop geduld en tijd nodig, maar voor Penelope kan het nooit snel genoeg gaan. Ze maakt kennis met veel nieuwe vriendinnen, veel nieuwe mannen, veel nieuwe bazen en huisbazen, waardoor ze een hoop meemaakt.

Uit deze autobiografie is veel te leren en je kunt er ook regelmatig erg mee lachen, dus dit is een dubbele aanrader!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>