Tekst & taalcoaching

Ten days in England #1

Dit was een vakantie die ook weer voorbij is gevlogen: een tiendaagse trip naar het zuiden van Engeland. Na een vliegreisje van drie kwartier kwamen we terecht in een bruisend Londen dat baadde in tropische temperaturen. Het werd meerdere dagen achter elkaar dertig graden! Hier had ik echt behoefte aan, hoewel het niet ideaal was om een citytrip te doen wanneer het zweet in straaltjes over je voorhoofd loopt.

We verbleven drie dagen in Londen, drie lange dagen met een heel vol programma: de Tower en Tower Bridge, London Eye, Westminster Abbey, de Big Ben, St. Paul’s Cathedral, Buckingham Palace, een cruise over de Theems, Trafalgar Square, Piccadilly Circus, Oxford Street, Covent Garden, Shakespeare’s Globe Theatre, Abbey Road, Wembley Stadium, Chelsea Stadium en Wimbledon. Ik vergeet vast een paar dingen, maar het hoogtepunt was toch wel het moment waarop de Big Ben voor ons opdoemde, waarachter de London Eye langzaam ronddraaide en we vanaf de brug een prachtig uitzicht hadden over verschillende hoogtepunten van Londen. En niet te vergeten: de Londense metro. Het duurde niet lang voor we de omroepberichten konden dromen, maar ons verblijf daar was te kort voor mij om te leren dat de roltrap omhoog zich links bevindt in plaats van rechts…

Mocht je graag willen shoppen, dan kun je je hart ophalen in Oxford Street. Je moet echter wel goed gegeten en gedronken hebben, een goede weerstand hebben, je topfit voelen en over de eigenschap beschikken niet snel geïrriteerd te raken. Mijn god, wat is het daar druk! En mijn god, wat zat die Primark goed verstopt! Een bezoekje aan deze winkel kon natuurlijk niet ontbreken, maar dat heb ik geweten ook. Wat daarbinnen gebeurt, kun je geen shoppen meer noemen. Honderden armen graaien, plunderen en slaan wild om zich heen om maar wat te kunnen bemachtigen. Ik heb het maar bij een relatief kort bezoekje gehouden, want anders zouden we compleet gek geworden zijn.

Na drie drukke maar supergave dagen volgde een excursie naar Stonehenge en de badplaats Bath. De excursie vertrok vanuit Londen en het was nog best een aardig stukje rijden, maar zeker de moeite waard! Stonehenge heb ik altijd al graag willen zien, maar ik vond het erg jammer dat het zo toeristisch is geworden. Grote groepen mensen schuifelen om de immense stenen heen terwijl ze zich afvragen hoe die stenen in vredesnaam bovenop de anderen zijn gekomen en bewegen zich ondertussen druk foto’s makend voort. Maar het blijft een onwijs indrukwekkende verschijning.

Bath is echt een hele leuke stad! Er hangt een authentieke sfeer in de kronkelende straatjes die bezet worden door allerlei straatmuzikanten en -artiesten en omgeven worden door gebouwen die met de mooiste bloemen zijn versierd. Ook stond er een mooie kathedraal en er bevond zich een brug die een kopie is van de beroemde Ponte Veccio in Florence. Een bezoekje aan de Romeinse baden mocht natuurlijk niet ontbreken en ook dit was heel mooi om te zien: een Romeinse spa die voor een groot deel nog intact is gebleven!  We hebben er ook een echte Engelse cream tea gedaan in een schattig, klein, typisch Engels theehuisje.

Na deze vier dagen was het tijd om de trein te nemen naar Cornwall. Hoe het ons daar is vergaan, kun je lezen in deel twee van het reisverslag. Hiervoor nog heel eventjes geduld!

2 Responses to Ten days in England #1

  • Dat klinkt goed allemaal! En wat heb ik zin in Londen :D Het grootste gedeelte van jullie programma kan ik rechtstreeks overnemen ;) Heb je nog tips voor restaurantjes en dergelijke?

    • Wij hebben bij een leuk restaurantje gegeten bij Leicester Square, een drukke maar gezellige buurt waar veel restaurantjes te vinden zijn! Het restaurant was weliswaar Italiaans, maar ze hebben er heel veel verschillende: ook veel Thais en Chinees maar ook steakhouses. Voor elk wat wils dus! ;)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>